Palvelut ja lomatekemistä

Kaupat ja palvelut Lapinjärvellä

Ruokakauppa Sale Lapinjärvi, Lapinjärventie 23. Auki joka päivä. Tarkat aukioloajat löytyvät netistä tai facebookista

Lapinjärven apteekki, Lapinjärventie 23. Auki ma-pe 9-17.

Ullakko-tuotteen työhuone ja myymälä, Lapinjärventie 23. Keittiö- ja kattaustuotteita ja -tekstiilejä, käsityö- ja askartelutarvikkeita. Avoinna ma-pe 11-15.30, la 10-13. Lisätietoja verkkosivuilta tai facebookista. Verkkokauppa ullakkopuoti.com

Rauta-Järn Österholm, Lapinjärventie 14. Rauta-, sekatavara- ja puutarhakauppa. Auki ma-pe 8.30-16.30, la 9–13.

Postin ja matkahuollon palvelupisteet Rauta-Järn Österholmilla, Lapinjärventie 14

Pankkiautomaatti Rauta-Järn Österholmilla, Lapinjärventie 14

Kirjasto Lukkarinpolku 5. Avoinna ma-pe, tarkista tarkemmat ajat nettisivuilta tai Facebookista

Fisherman’s Herkku Helsingintie 996. Kalakauppa. Tuoretta, savu- ja maustekalaa sekä muita merenherkkuja.

Neste K Pukaron Paroni Huoltoasema, K-market, lahjamyymälä, kukkakauppa, kahvila-ravintola, Kotipizza, BurgerKing. Avoinna joka päivä. 

 

Kahvilat ja ravintolat

Kahvila-ravintola Ketunpesä Lounaskahvila Lapinjärven kirkonkylällä. Kotiruokaa ja leivonnaisia. Lapinjärventie 23, Lapinjärvi

Pizza Carneval Pizzaa, kebabia ja salaatteja. Lapinjärventie 1, Lapinjärvi.

Meat Gangsters BBQ, hampurilaisia, lounaspöytä, hiiligrilli.  Kantatie 3 07800 Lapinjärvi (Kuutostien varrella, entisen huoltoaseman tiloissa)

Burger King ja Kotipizza Pukaron Paronilla. Koivistontie 2, 07830 Pukaro

 

Kulttuuripolku – kävelyreitti kirkonkylän keskustassa

Lapinjärven kauniin kirkonkylän keskustassa kulkee Kulttuuripolku-kävelyreitti, jonka varrelta löytyy viisitoista historiallista kohdetta. Kohteet on merkitty kylteillä. Lisätietoa Kulttuuripolusta kunnan verkkosivuilta.

 

Talviaktiviteetit

Hiihto 

Lumitilanteesta riippuen hiihtoladut lähtevät Villa Ullakon pihasta. Tasaiset, mäettömät ladut kiertävät lähipelloilla. Säävaraus: ladut tehdään, jos lunta riittää.

Valaistu kuntolatu Korsmalmilla (Parantolantie 76). Urheiluseura LuLi ylläpitää latuja, lisätietoja Facebook-sivulta

 

Luistelu

Jääkiekkokaukalo Kapellbyn koulun pihalla (Lapinjärventie 45). 

Retkiluistelurata Lapinjärven jäällä, jos jäätilanne sallii.

 

Avantouinti

Avantouintimahdollisuus Siviiilipalveluskeskuksen rantasaunalla tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Naisten ja miesten vuorot, keskiviikkona yhteisvuoro. Kertamaksu 2€. 

 

Laskettelu

Mielakan rinnekeskus Kouvolassa (vajaa tunti autolla).

Messilän hiihtokeskus Hollolassa (reilu tunti autolla). 

Kokonniemen hiihtokeskus Porvoossa (vajaa tunti autolla).

 

Uimarannat

Lapinjärvellä on kolme virallista uimarantaa: Kirkonkylän (Rantatie, 07800 Lapinjärvi), Särkjärven (Raiviontie, 07870 Skinnarby) ja Pyhäjärven (Pyhäjärventie, 07820 Porlammi) uimarannat. Kaikki uimarannat, niiden osoitteet ja muut tiedot Lapinjärven kunnan sivuilla

Taikaranta Ihana uimaranta Hopom-järvellä Liljendalissa. Oma suojainen ranta pienille uimareille, kallioita loikoiluun ja hyppytorni hurjapäille (1, 3 ja 5 m). Pukukopit ja huussi. Taikarannantie 63, 07880 Loviisa

 

Muut aktiviteetit

Skeittiramppi Kirkonkylällä, Lapinjärventie 1, Lapinjärvi

Leikkipuisto Lukkarin puistossa Kirkonkylällä, Lukkarinpolku 1–3, Lapinjärvi

Frisbeegolf

Polkujuoksu Lapinjärvellä järjestetään vuosittain SisuXtrail-polkujuoksutapahtuma. Eri pituiset reitit kulkevat upeissa vaihtelevissa maastoissa. Omatoimijuoksijoita varten reittikartat SisuXtrailin sivuilla.

Ulkoilureittejä VisitLapinjärvi-sivulta löytyy tietoa Lapinjärven ulkoilureiteistä.

  • Lapinjärven ympäri vie mukava 12,5 km kävelyreitti.
  • Tenan-lampi on suojeltu metsälampi, jonka koskematon erämainen tunnelma on omaa laatuaan.Lammen luota löytyy kota ja tulipaikka.
  • Lapinjärveltä löytyy myös yksi Unescon maailmanperintökohde – Struven mittauspiste. Entisen tornin tilalla on enää muistomerkki maassa, mutta korkealta Tornikalliolta on upeat, laajat näkymät Pyhäjärven yli. Paikalle johtaa mukava 1,5 km mittainen polku.

Geokätköily Lapinjärveltä löytyy monia geokätköjä. Tutustu hauskaan harrastukseen Geocaching.com sivulla (vaatii rekisteröitymisen)

Retkikohteita lähiseudulla

Mustila Arboretum Elimäellä,  Mustilantie 57, 47200 Elimäki. Mustilan sadan hehtaarin satumetsä on Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto. Ihania merkittyjä kävelyreittejä, kaikki puut ja kasvit on nimetty, ITE-taidetta, metsäkirkko, nuotiopaikka. Taimimyymälä ja kesäkahvila.

Kesäkahvila Piika ja renki -kahvila Elimäellä, Mustilan Arboretumin vieressä. Piian ja Rengin tunnelmallisessa miljöössä voi hengähtää hetkisen nauttimalla kahvikupin ääressä herkullisia leivonnaisia tai vaikkapa suolaisen sillivoileivän. Kauniilla säällä voi istahtaa ulkoterassilla aurinkovarjon alle, viivähtää huvimajassa tai keinutella omassa rauhassaan entisajan pihakeinussa. Terassilta löytyy paikka myös eläinystäville. 

Malmgårdin kartano Pernajassa. Historiallinen linna, puoti ja panimo. Kartanon puoti on auki ympäri vuoden. Puodissa toimii myös kesäkahvila. Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia tilauksesta. Panimossa järjestetään panimokierroksia sekä olutmaisteluita tilauksesta

Tykkimäen huvipuisto, Action Park ja Aqua Park Kouvolassa.